Page content

article content

Tips voor de snelste rondetijden bij Immersive

Met onderstaande tips race jij de snelste tijden van de maand en win je prijzen!

Als je een experience bij ons komt beleven dan wil je natuurlijk de snelste van de maand zijn. Als snelste racen van de maand kun je leuke prijzen winnen. Wij hebben een scoreboard op onze website met de snelste coureurs op onze tracks en schromen niet om deze te laten zien. Die rondetijden wil jij verslaan want wij geven enorm leuke prijzen zoals een weekend weg of een VR race abonnement. In deze post geef ik je een aantal tips hoe je de snelste rondetijden van de maand kunt rijden.

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen maar rijden in een VR race simulator lijkt veel op het racen in een echte racewagen. De afstanden op het circuit zijn hetzelfde en de stuurbewegingen voelen realistisch. Als het regent dan heeft je auto minder grip, je banden moeten warm worden en als je te hard gas geeft gaat dan crash je. Daarom zullen ervaren rijders een stap voor hebben op beginnende rijders. Dit betekent niet dat beginnende bestuurders geen goede rondetijden kunnen rijden.

Voordat je de snelste rondetijd gaat neerzetten is het handig om fit en fris te zijn. Als je weinig hebt geslapen dan neemt je reactievermogen af. Als je ons niet gelooft dan dagen we je uit om met weinig slaap of drie biertjes op achter het stuur te kruipen en de baan op te gaan (dat mag lekker bij een race simulator). Je zult zien dat je behoorlijk veel seconden verliest. Als je zeker weet dat je fit bent en je wil die tijden knallen op het circuit dan kunnen we verder. Je stelt je stoel in, de spelbegeleiders helpen je want je moet bij het stuur en de pedalen komen. Als je klaar bent met het instellen dan is het raadzaam om de VR bril af te stellen op jouw zicht.

Full motion virtual reality simulator met gamer. De gamer draagt een race overal en heeft een virtual reality bril op

Voorbereiding is key

Je zit nu in je simulator met je bril op en gaat voor het eerst rijden op een virtueel racecircuit. Als het de eerste keer is dat je een VR bril draagt dan kan dit voor een kleine ‘technology shock’ zorgen waardoor jij jezelf enkele seconden gedesoriënteerd voelt maar dit gaat snel weg. Laat je ogen en hersens even wennen. Als je eenmaal gewend bent dan kunnen we beginnen met het rijden!

Voor iedere deelnemer kunnen wij de moeilijkheidsgraad van de auto en simulator instellen. Wil je hulp met het remmen, bij het schakelen schakelen of de tractiecontrole aan en ideale weersomstandigheden hebben? Dat kan, voor beginnende bestuurders is het raadzaam om hulp te gebruiken. Als je meer ervaren bent en je houdt van een uitdaging dan kun je ervoor kiezen om zelf te schakelen, snellere racewagens te rijden en de ideale lijn (gedeeltelijk) uit te zetten. Ben je overtuigd van jezelf en denk je dat je net zo snel bent als Max Verstappen? Laat ons dan alle hulp uitschakelen en de moeilijkste tegenstanders selecteren.

Je hebt de voorbereidingen gehad dus nu het circuit op!

Je bent nu klaar om het gas open te trekken en je eerste crash te beleven. Gebruik de eerste ronde goed om aan jouw auto en racebaan te wennen. Maak een paar noodstops, geef flink gas en stuur af en toe hard in om te voelen hoe de auto reageert. Als je denkt dat je de auto onder controle hebt en de baan kent dan ben je klaar om een snelle ronde te rijden. Er zijn hele boeken geschreven over racetechnieken maar wij gaan er even ‘vluchtig’ doorheen.

 

De perfecte race lijn

Zo snijd je die bochten aan als een baas

Hoe legendes starten

Aan de start is het meestal hectisch, topcoureurs zoals Ayrton Senna en Michael Schumacher maakten hier gebruik van en wonnen veel plaatsen. De eerste bocht is het lastigst want je banden zijn nog koud en het is druk, houd dus goed in de gaten wanneer je tegenstanders remmen. Laat het gas los en rem op het rechte stuk vóór de bocht. Druk niet volledig de rem in want je banden kunnen blokkeren maar ga pompend remmen. Probeer op de rand te zitten dat de wielen net niet blokkeren en dat je nog grip hebt. Rijd vervolgens van buiten naar binnen om de bocht af te snijden en accelereer weer. Probeer tijdens het accelereren niet over de curbstones te rijden want anders spin je. Check bovenstaande afbeelding om een gevoel te krijgen bij een ideale snelle bocht.

Als je eenmaal je perfecte eerste bocht hebt gereden dan kun je los gaan. Probeer te slipstreamen (vlak achter een racewagen rijden zodat je minder luchtweerstand hebt en dus sneller rijdt), de ideale schakelmomenten te vinden en snijd tegenstanders af. Bij een racegame hoef je niet na te denken over de veiligheid van andere coureurs of de relatie die je met een raceteam hebben, maar probeer altijd zo “clean” mogelijk te racen. Beschadig je je eigen auto te beschadigen dan beïnvloedt dat je rondetijden. Penalties worden vaak niet uitgedeeld in racegames maar dit kan wel. Een andere tip is om minder te remmen in flauwe bochten en meer het gas los te laten, net zoals bij het karten kun je veel tijd winnen door niet te remmen. Bij elke ronde leer je de bochten beter kunnen en weet je hoeveel afstand je nodig hebt om te remmen.

Time to wrap up

Al deze tips zijn lastig te onthouden dus ik zal ze hieronder nog even opsommen:

  1. Wees uitgerust en alert
  2. Stel de sim in en wen aan de technologie
  3. Leer de auto + baan kennen
  4. Probeer de ideale racelijn te volgen
  5. Probeer zo min mogelijk in de bocht te remmen
  6. Maak gebruik van de slipstream
  7. Probeer zo clean mogelijk te racen

Voor de ervaren racecoureurs klinken de tips waarschijnlijk bekend. Voor alle fanatieke gamers en racecoureurs raden wij aan om een abonnement bij ons af te sluiten. Jaarlijks bieden wij trainingen aan van test-instructeurs die de nieuwe Ferrari’s, Lamborghini’s en andere supercars testen. Zij racen dagelijks en helpen je persoonlijk om je laprecords te verbeteren. Virtueel racen bij Immersive is enorm aan te raden omdat het leerzaam én leuk is.

VR vliegexperiences

VR vliegexperiences

P.S. niet alle tips die in deze blog geschreven zijn, zijn raadzaam om te gebruiken op een openbaar circuit en gelden alleen voor een Full Motion Virtual Reality Experience bij Immersive.